måndag 28 januari 2008

Phantom of the Opera - Sir Andrew Lloyd Webbers maffiga musik i film

Jag som äger bra filmtips är ett stort fan av Sir Andrew Lloyd Webber, den brittiske kompositören som bland annat ligger bakom "Cats", "Jesus Christ Superstar", och naturligtvis - "The Phantom of the Opera".

Nya operaägarna Firmin och André har ett tufft jobb, då de jobbar hårt för att behålla sin stjärna och diva Carlotta. "The Phantom" vill annat, och önskar bara få se Christine, som han är fullkomligt besatt av som huvudrollsinnehavare i varje pjäs. När han inte får sin vilja fram tar han till drastiska åtgärder, som gör Christine osäker och rädd för honom.

"Fantomen på operan" eller "Operafantomen", eller vad man nu har valt att kalla den i Sverige, filmatiserades år 2004 med Webbers orginalmusik. Stjärnorna är Gerard Butler (numera mest känd för sin roll som kung Leonidas i "300", som gestaltar Fantomen, och skönsjungande sockersöta Emmy Rossum (Laura Chapman i "The Day After Tomorrow"). Emmy Rossum, delvis 17, delvis 18 år gammal då filmen spelades in, besitter en mycket imponerande och fyllig opera/musikal- klang, som gör henne ljuvlig som Christine i denna vackra filmatisering.

Handling - 6
Foto - 6
Musik - 9
Skådespelare - 7

Totalt Betyg - 7

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: